VÝLOV RYBNÍKA VRKOČ

Mám tolik článků v konceptech, že nevím, kdy to vlastně vydám. Prvně musím to a pak tamto a mezitím se do toho dostane ještě něco dalšího a já pak vydám článek s podzimním výletem až v zimě. No to jsem celá já. V hlavě plno myšlenek a pak když mám čas, snažím se je všechny napsat. Jednoho dne budu ráda za to, že mám v konceptech něco, co můžu vydat.

Teď už zpět k dnešnímu článku z výlovu rybníka Vrkoč.

Už třetím rokem pravidelně jezdíme na výlov rybníka Vrkoč. Stává se z toho taková naše rodinná tradice, kdy po projítí a zkouknutí všeho dění na výlovu, se sejdeme na chatě, kde posedíme a pokecáme.

Výlov rybníka Vrkoč patří mezi největší výlov na Jižní Moravě. Výlov trvá 3-4 dny a přitáhne desítky tisíc lidí. Během dne se prodá více jak 10 tun živých ryb a více jak 3 tuny zpracovaných. Na stáncích se prodá až 8 tun rybích specialit. Ceny jsou ovšem pěkně mastné. My si dali kapří burger, který nás stál 150 korun. Tomu, kdo neholduje rybám nabízí grilované sele. Za porci selete zaplatíte okolo 200 korun.

Z rybníka se vyloví přes 300 tun ryb. Zátahy na ryby jsou i v průběhu dne, takže nemusíte brzo vstávat a čekat na první zátah. Na co si ale musíte počkat je místo na parkování. Místa na parkování je dostatek, jenže než se k němu dostanete, musíte si počkat v pěkně dlouhé koloně (my tento rok čekali přes 40 minut). Lidí je opravdu hrozně moc a tak dopravu řídí policisté.

Dále na co se můžete těšit jsou prodejní trhy, kde si můžete zakoupit koření, broušené sklo, malované kameny apod.

Můžete si dát trdelník, bramborák, klobásky, škvarkové tyčinky a nebo klasickou cukrovou vatu, jako na pouti. Co nesnáším, ale také to zmíním jsou „větnamci“ těch je všude dost a tak nechybí ani zde.

Pokud vás výlov rybníka zaujal můžete se podívat na jejich stránky, kde toho zjistíte daleko víc. http://www.rybnikarstvipohorelice.cz/vylovy/ . Já se s vámi pro dnešek rozloučím a třeba se potkáme v roce 2018 na výlovu. Mějte se krásně Š.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.